top of page

Cybersecurity Stocks:  What the HACK?

עופר מושקוביץ      01.04.2015

תעשיית אבטחת הסייבר נמצאת בצמיחה בתוך ענף הטכנולוגיה הן מבחינת השקעות והן מבחינת חשיבות. אמנם התעשיה נמצאת מתחת לרדאר אבל אין ספק שהצמיחה בקישור בין האינטרנט לאמצעי תקשורת אלקטרונית אחרים הפכה את התעשיה הזאת הכרחית לרוב האנשים. אמנם קישור זה נוח למרבית החברות ולצרכנים, אבל מתלווים לכך סיכונים לא מבוטלים. החל מחדירות לאתרים, התקפות על אפליקציות ברשת ,ניצול לרעה של אנשי פנים, גניבות , טעויות , גניבת נתוני כרטיסי אשראי , ריגול סייבר ועוד ועוד. סקר שנעשה בארה"ב  לאחרונה גילה כי ברשימת הפשעים שהאמריקאים מפחדים ליפול קורבן אליהם הגיע פשע הסייבר למקום הראשון.

מגמות בתעשיה: כתוצאה מהאיומים הגוברים חלה עליה משמעותית בהוצאות על אבטחת סייבר. בשנת 2000 הוציאה הממשלה הפדרלית 938 מיליון דולר על אבטחת סייבר. בשנת 2015 התקציב הינו 13 ביליון- יותר מפי 14. במאבק להגן על יחידים וחברות מפני גורמים בעלי כוונות זדון, מנצחי העתיד יהיו אלה שיצליחו לפתח טכנולוגיות ופתרונות אבטחת סייבר.

הצורך במקצועני אבטחת סייבר: על מנת לעמוד באופי המתוחכם של התקפות הסייבר נדרשים רעיונות חדשים וגישות חדשות  אבל הכשרון הקיים בתחום אינו מספיק. אחת מתוצאות העליה בהוצאות תהיה הצעות שכר גבוהות יותר, שבהחלט יכולות למשוך את המוחות המבריקים של הדורות הבאים לתחום. לא יהיה  מפתיע לראות אוניברסיטאות מובילות המקימות תכניות יוקרתיות של אבטחת סייבר.

עליה במספר התקפות הסייבר: הפריצה למסד הנתונים של ענקית הביטוח הרפואי Anthem (ANTM) בתחילת פברואר התווספה לשורת פריצות לחברות מובילות כמו סוני, מיקרוסופט,הום דיפו, טרגט, לוקהיד מרטין ומורגן סטנלי. כתוצאה מכך, ב-12/3/2015 ועדת המודיעין בסנאט האמריקאי אישרה להגיש הצעת חוק שנועדה להגביר שיתופי מידע בין חברות פרטיות לבין סוכנויות מודיעין אודות איומי אבטחת סייבר.

אבטחת הסייבר בשוק ההון: חודש פברואר היה מצוין לשוק המניות האמריקאי. מדד ה-s&p 500 עלה בכ-6%. מדד חברות אבטחת המחשבים אשר עוזרות למתן את התקפות הסייבר., עלה בכ-17% בחודש פברואר. עליית השערים של חברות הסייבר נבעה מדיווחים חיוביים שלהן בשורת הרווחיות:

חברת(FEYE) FireEye שבבעלותה חברת יעוץ אבטחה דיווחה שהכנסותיה לרבעון הרביעי  ב-2014 עלו ב-150% מהרבעון המקביל בשנה שעברה. מניית החברה עלתה בפברואר     בכ-30%.

חברת CyberArk (CYBR)   הישראלית אשר הונפקה בשנה שעברה דיווחה על רווח רבעוני שעלה בהרבה על כל התחזיות. כתוצאה מכך עלתה מניית החברה בפברואר בכ-75%. וזה עוד אחרי הורדת דירוג של ג'יי פי מורגן מ-Neutral ל-Underweight.לפני הורדת הדירוג עלתה המניה ב-90% בפברואר.

גם חברות Splunk (SPLK)  ו-Infoblox (BLOX)  הרשימו את וולסטריט בנתוני הרווחיות ומניותיהן עלו בכ-30% בפברואר.
ובתחילת מרץ  2015דיווחה חברת Palo Alto Networks(PANW)  אף היא על תוצאות טובות מהצפוי וגם מנייתה עלתה מתחילת פברואר ועד הדיווח בכ-18%.

בועה או הדבר הגדול הבא בטכנולוגיה? האם יכול הראלי במניות אלה להימשך? במצב זה הזהירות מתבקשת. חברת FireEye איננה רווחית, חברת Infoblox  נסחרת בערך במכפיל 100 על הרווחיות הצפויה השנה , ועדיין היא אחת הזולות בשוק זה , מכיוון שחברת Palo Alto נסחרת במכפיל 200 על הרווחיות הצפויה , CyberArk ביותר מ-200 , ו-Splunk יותר ממכפיל  600!!!

בפעם האחרונה שהיו שוויים בני 3 ספרות , הנאסד"ק נשק ל-5,000 במרץ 2000, וכולנו זוכרים איך זה נגמר. 15 שנים אחרי , הנאסד"ק שוב נושק ל-5,000 נקודות, האם ההסטוריה שוב חוזרת על עצמה? נראה שבמקרה של סייבר כנראה שלא כך , שכן ההתקפות האחרונות שהגיעו כאמור למסדרונות הסנאט, מוצאות את קציני אבטחת המידע בחברות השונות אחוזי פאראנויה יותר מתמיד, חברות הסייבר בהחלט יכולות להמשיך ולהרחיב את בסיס לקוחותיהן ולהמשיך לדווח על רווחיות הולכת ועולה.

אז איך משקיעים? ניתן להשקיע כמובן בכל אחת מהחברות שצוינו אך מי שרוצה לפזר יכול גם להשקיע ב-ETF  חדש יחסית שהונפק בנובמבר 2014 ומכיל כ-30מניות מהתחום, שנקרא  PureFunds Cyber Security ETF וסימולו שלא במפתיע כמובן HACK. זוהי התעודה שעלתה ב-17% בפברואר.

הזוית הישראלית: ישראל נחשבת אחד מהמרכזים החשובים בעולם בטכנולוגיה בכלל  ובאבטחת מידע בפרט. אם נציץ לרשימת המניות המרכיבות את תעודת הסל הזו נראה את החברות  (IMPV)  CyberArk, Radware (RDWR), Checkpoint (CHKP), Imperva
עיון ברשימת הבכירים של חברות אחרות מהרשימה מגלה כמה שמות ישראליים נוספים.

בכל מקרה זהו ענף אופנתי ותזזיתי וככזה הוא צפוי להיות תנודתי. אופי ההשקעה בחלק העליון של הסיכון המנייתי . 

sop-resize-800-ofertable.png
bottom of page