top of page
  • עופר מושקוביץ

    ועידת קרנות הגידור השניה-19/11/2014 

    עבודתנו רבת השנים כיועצי השקעות מלמדת אותנו שלמשקיעים יש דעות מוצקות בכל הנוגע לאפיקי השקעה מסורתיים כגון מניות או אגרות חוב. יש משקיעים מעורבים שבוחרים את המניות או אגרות החוב באופן פרטני , אחרים יבחרו לפזר השקעותיהם באמצעות תעודות סל או קרנות נאמנות. המידע הרב הזמין מאפשר זאת. כמו כן ההגיון העומד בבסיס השקעות אלה הוא ברור: קנית, עלה, הרווחת .לעומת זאת אם  ירד , הפסדת.  הבנה זו אינטואיטיבית לכל המשקיעים.

    לעומת זאת , כאשר אנו עוברים לעולם ההשקעות האלטרנטיבי ( שהיתרונות בהוספתו לתיק ההשקעות כבר פורטו בכתבות קודמות), גישת ההשקעות הופכת לאינטואיטיבית הרבה פחות. היכולת להרויח מירידת מחיר נכס פיננסי באמצעות מכירה בחסר (שורט), או ניטרול חשיפה ע"י השקעה בעודף התשואה בין שני נכסים שונים, השקעות בנגזרים , השקעות בנכסים ריאליים, בהלוואות ועוד.

    נתקלנו בתגובות קיצוניות ממשקיעים החוששים שכרישים פיננסיים רוקחים מזימות במחשכים כדי לגזול את כספם , ומאידך משקיעים אחרים פשוט לא משקיעים בהשקעות שהם לא מבינים אותם. המאחד בין כל המשקיעים המדירים רגליהם מהשקעות אלטרנטיביות הוא סימן שאלה אחד גדול, הנובע מחוסר הבנה, או חוסר ידיעה על המאפיינים המורכבים של אסטרטגיות אלטרנטיביות.

    גם למשקיעים שעברו תהליך של העמקת ידע ולמידה של שוק קרנות הגידור יש התלבטויות רבות. האם לבחור מנהל אחד העוסק באסטרטגית מסחר אחת, מספר מנהלים העוסקים באסטרטגית מסחר אחת ,מנהל אחד העוסק בכמה אסטרטגיות או מספר מנהלים העוסקים במספר אסטרטגיות. בדומה לגישת ניהול ההשקעות הקלסית, ככל שעוסקים בנישה צרה יותר, גדולים הסיכויים להשיא תשואות גבוהות יותר, אבל מאידך רבים הסיכונים באיבוד חלק משמעותי מההשקעה אם לא את כולה. וכמובן , ככל שמוסיפים מספר מנהלים רב יותר, היחס דומה. גישת פיזור ההשקעות השמרנית מעדיפה כמובן פיזור Multi Manager ,Multi Strategy מנהלים ופיזור אסטרטגיות

    הצורך האמיתי של משקיעים הוא הבנה מה הן קרנות גידור, מהו המבנה המשפטי שלהן, דרכי הפעולה שלהן ועוד מידע רב  שיעלה את מודעות המשקיעים ואת רמת הבנתם, וכפועל יוצא את מידת נכונותם להיחשף למגזר פיננסי זה. לכן יזמנו את הקמת ועידת קרנות הגידור בקבוצת פיננסים בשיתוף עו"ד עודד קרייזל. עו"ד קרייזל מלווה קרנות גידור רבות בשלבי הקמתן, ואנו בקבוצת פיננסים מעודדים הנגשת מידע על מכשירים מתקדמים לקהל המשקיעים, כחלק מהדיאלוג המתמשך עם לקוחות הבנקאות הפרטית
    את הועידה השניה פתח ד"ר איתי גלילי, מנכ"ל פיננסים ניהול הון פרטי ,בדגשים לועידה והסביר את הרקע לצמיחה המהירה של תעשית קרנות הגידור.

     סומך חייקין סקר את תעשית קרנות הגידור העולמית. KPMG  איתי כורם, שותף בפירמת
        , עסק בתפקידי הנאמן בקרן גידור.BDO רו"ח רמי קצב, מנכ"ל זיו האפט נאמנויות מקבוצת
    ערן ברק, שותף באגד הקרנות גלבוע, סקר את תעשית הגידור בישראל ובדיקות נאותות לקרנות גידור.
      ,סקרה את תהליך הבחירה והמיון של קרנות גידור מובילות. BSP    הקרנות   מאיה שדה, מקבוצת אגד
    איתמר עדן , מקרן הגידור קריפטונייט, סקר את תחומי המסחר באמצעות אלגוריתמים, האלגו טריידינג.
    גבריאל גרגו, שותף מנהל בקרנות גידור תמיר פישמן דיבר על כלי השקעה לא קונבנציונליים.

    אחת ממטרות הועידה היתה להציג פלטפורמות השקעה יחודיות לקרנות גידור. מוני פלר , מנהל פיתוח עסקי בקבוצת הפניקס, הסביר על יתרונות השקעה בקרנות גידור באמצעות פוליסת ביטוח/ גמל בניהול אישי.

    בועידה הציגו גם שותפויות השקעה פרטיות  אשר משקיעות במניות בגישת השקעות הערך.

    אסף נתן, שותף מנהל בקרן ההשקעות עדן אלפא סיפר על השקעות ערך.

    צחי אברהם , שותף מנהל בקרן ההשקעות רידינג קפיטל , פירט על יתרונות בחירות מועטות של השקעות ערך.

    אלון אידן, מקבוצת דאימונד קפיטל, סיפר על הזדמנויות השקעה בסין.

     גם מקומן של קרנות השקעה פרטיות המשקיעות במגזר אשראי לא נפקד.

    רו"ח אבי דויטש , מנכ"ל קרן ההשקעות אקספו הסביר על השקעות באשראי ליזמי נדל"ן.

    לסיום האירוע נערך פאנל שאלות ותשובות בהנחיית עו"ד עודד קרייזל ובהשתתפות מיכל יוזפסון, מנהלת מערך השקעות בפיננסים ניהול הון פרטי, אלון אידן מדאימונד קפיטל, אריאל בינו מקרן גלבוע, צחי אברהם מרידינג קפיטל ואסף נתן מעדן אלפא. חברי הפאנל ענו על שאלות מהקהל  ועזרו לחבר את החומר התיאורטי שהועבר ליישומים בפרקטיקה.
    השתתפות המשקיעים הפעילה באירוע לאורך כל היום הוכיחה שוב כמה קהל לקוחות הבנקאות הפרטית זקוק להעמקת הידע עם עולם ההשקעות האלטרנטיביות בכלל , ועם קרנות הגידור בפרט. 

bottom of page